top of page

    FAQ

 • Hoe werkt een verzwaringsdeken?
  Een verzwaringsdeken is ontworpen om een gevoel van diepe drukstimulatie te bieden, wat kan helpen bij het ontspannen en kalmeren van het zenuwstelsel. De vulling kan bestaan uit glazen korrels of kunststofkorrels, die gelijkmatig over de deken zijn verdeeld. Het gewicht van de deken oefent een gelijkmatige druk uit op het lichaam. Deze diepe drukstimulatie kalmeert het zenuwstelsel wanneer de persoon onder het juiste gewicht voor hem of haar ligt. Er ontstaat een gevoel van ontspanning, wat vaak helpt om angst en stress te verminderen. Met het juiste gewicht ontspannen de spieren automatisch onder een verzwaringsdeken.
 • Ik wil een verzwaringsdeken kopen, maar hoeveel gewicht moet ik nemen?
  Dit is persoonlijk en dat kan niemand van tevoren weten. Op het internet wordt vaak aanbevolen om 10% van het lichaamsgewicht te nemen, dit is onwaar en wij raden dit af. Het juiste gewicht hangt af van de spierspanning die een persoon heeft, dit heeft dus niets met het gewicht of de leeftijd te maken. Wij raden het af om zomaar een verzwaringsdeken te kopen, test eerst of een verzwaringsdeken de juiste uitwerking heeft, welk gewicht geschikt is en welke maat prettig slaapt. Onze klanten kunnen in de testweek ook kennismaken met de verschillende stoffen die wij aanbieden. Wij bieden een testperiode aan voor al onze klanten, dit is GRATIS wanneer er na de testweek een verzwaringsdeken zal worden aangeschaft
 • Waarom eerst een testset verzwaringsdekens huren?
  Omdat wij iedereen gunnen om beter te gaan slapen en de diepe ontspanning van een verzwaringsdeken te ervaren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit alleen kan als je eerst test welk gewicht bij jou past. One size fits all gaat bij verzwaringsdekens niet op. Het is onze ervaring dat hele kilo’s soms te zwaar zijn dus kunnen onze klanten na het testen ook kiezen voor bijvoorbeeld een 6.5 kilo verzwaringsdeken als de 7 kilo verzwaringsdeken nét te zwaar is. Ontdek dus welk gewicht bij jou past. Ook de lengte of breedte van de verzwaringsdeken maken wij graag voor jou op maat, en ook dit kan in de testperiode onderzocht worden. Welke vulling jij prettig vind in je verzwaringsdeken is ook heel belangrijk. In elke testset zit een 5 kilo verzwaringsdeken die gevuld is met hypoallergene geurloze glazen korrels. De andere 3 verzwaringsdekens zijn gevuld met regranulaat (gerecyclede plastic korrels). Bij elke testset verzwaringsdekens zitten samples van de stoffen die wij aanbieden, kies de stof die voor jou fijn aanvoelt.
 • Hoe gaat het testproces?
  De testweek is een voorproefje hoe een verzwaringsdeken werkt, hoe fijn het is dat je beter gaat ontspannen, slapen en inslapen. In de testweek is het belangrijk dat je gaat herkennen hoeveel kilo voor jouw lichaam gewenst is. Het resultaat is dat je precies weet hoeveel kilo voor jou goed aanvoelt. Dat is persoonlijk en voor iedereen verschillend, dit heeft te maken met je spierspanning. De Test Het testen van een verzwaringsdeken is een proces waar het lichaam aan moet wennen. Het lichaam gaat leren meer te ontspannen. Om erachter te komen hoeveel kilo geschikt is voor jouw lichaam, is het van groot belang minimaal een week te testen. Sla in de testperiode geen nachtje over zonder te slapen onder de verzwaringsdeken. Hoe vind je jouw persoonlijke "verzwaringsgewicht"? Testvoorbeeld: Begin de eerst nacht met een deken van 2 kilo, omdat 3 kilo onaangenaam en te zwaar voelt. Na 2 dagen voel je de 2 kilo niet meer en ga je onder 3 kilo slapen. Na 3 dagen voelt de 3 kilo te licht en geeft de 4 kilo meer ontspanning. Als een zwaarder gewicht niet meer fijn voelt, heb je je persoonlijke verzwaringsgewicht gevonden en is dit het einde van de test. LET OP: dit is een voorbeeld, hoeveel dagen iemand onder een gewicht slaapt is persoonlijk. Als je dekens wilt huren voor een testweek, dan ontvang je 3 of 4 dekens met de gewichten 2, 3,4 of 5 kilo. De dekens zijn handig op en aan elkaar te bevestigen. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke begeleiding tijdens het testen, daarom is er geregeld e-mail of telefonisch contact met de klant.
 • Van welke materialen en vullingen zijn de testdekens gemaakt?
  De testdekens zijn gemaakt van ongekleurd katoen. In de testset verzwaringsdekens zijn er 4 verzwaringsdekens aanwezig. Drie van deze dekens zijn gevuld met regranulaat, wat gerecyclede plastic korrels zijn. De overige deken is gevuld met hypoallergeen, geurloze glazen korrels.
 • Kunnen Dream Wish verzwaringsdekens worden gewassen?
  Ja zeker, al onze verzwaringsdekens kunnen worden gewassen ongeacht welke stof wordt besteld. Aan elke verzwaringsdeken zit een waslabel. Onze klanten ontvangen per e-mail de was instructies.
 • Wie kan baat hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken?
  Verzwaringsdekens kunnen nuttig zijn voor mensen van alle leeftijden. Ze worden vaak aanbevolen voor mensen met angststoornissen, ADHD, autismespectrumstoornissen, slaapstoornissen, rusteloze benen syndroom, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere sensorische verwerkingsstoornissen. Wanneer iemand uit zichzelf niet goed kan ontspannen kunnen er lichamelijke problemen ontstaan, denk hierbij aan kaakspanning of knarsen. Bij alle problemen die ontstaan door te veel spanning en te weinig ontspanning raden wij aan een verzwaringsdeken te huren en zelf te ervaren hoe fijn het is onder een Dream wish verzwaringsdeken te slapen.
 • Vanaf welke leeftijd kan je onder een verzwaringsdeken slapen?
  Kinderen die nog niet zelfstandig kunnen staan en lopen, mogen niet onder de Dream Wish verzwaringsdekens slapen dit i.v.m. verstikkingsgevaar. Het gebruik van de verzwaringsdeken is altijd op eigen risico.
 • Welke maat verzwaringsdekens verkoopt Dream Wish?
  Al onze verzwaringsdekens zijn op maat gemaakt en naar de wens van de klant. Ben jij langer of juist kleiner en wil je een verzwaringsdeken met een andere maat, dat is bij ons geen probleem! Ben jij een draaikont en wil je juist een bredere verzwaringsdeken, ook dat is bij ons geen probleem!
 • Waarom maken jullie geen tweepersoonsverzwaringsdekens?
  Wist je dat wij bewust geen tweepersoonsverzwaringsdekens maken? ⁣Misschien klinkt dit vreemd in de oren, aangezien we gewend zijn om samen onder één deken te slapen. Maar hier is heel bewust over nagedacht. In een verzwaringsdeken zit gewicht, zoals de meeste mensen wel weten. Het gewicht dat bij de ene persoon past, hoeft helemaal niet bij de ander te passen. Dit is echt heel persoonlijk en heeft te maken met de mate van spierspanning van de persoon. De kans dat twee personen hetzelfde gewicht hebben, is zeer klein. Daarnaast staat hygiëne bij ons voorop, en een tweepersoonsverzwaringsdeken is te zwaar voor de reguliere wasmachine. Vraag je je af wat voor grote verzwaringsdeken je op sommige foto's van ons ziet? Dit zijn twee losse exemplaren die door middel van een drukknopensysteem aan elkaar bevestigd kunnen worden.
bottom of page